Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Kίνδυνος υποβάθμισης και της μονάδας του Ακτίου


Ανησυχία και κινητοποίηση στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας
Ανησυχία προκαλούν στη δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας οι πληροφορίες για επικείμενη υποβάθμιση της 131 Σμηναρχίας Μάχης του Ακτίου σε αεροπορικό απόσπασμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agrinionews.gr πρόκειται για την πρόταση που θα καταθέσουν στρατιωτικοί κύκλοι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας . Πρόκειται εξάλλου στην ίδια πρόταση να περιλαμβάνεται το κλείσιμο της αεροπορικής μονάδας του Αγρινίου που έχει άλλωστε ήδη από Σμηναρχία υποβαθμιστεί σε αεροπορικό απόσπασμα.Aλλωστε οι δύο μονάδες συνδέονται επιχειρησιακά.
Η τύχη της αεροπορικής μονάδας αλλά και του πολιτικού αεροδρομίου του Ακτίου κινητοποίησε τη δημοτική αρχή Ακτίου –Βόνιτσας και ήδη σήμερα υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Νίκου Σολδάτου και αντιδημάρχων του με στενούς συνεργάτες του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου. Στη συνάντηση από τις πρώτες πληροφορίες του agrinionews.gr βεβαιώθηκε καταρχάς η οριστική πρόθεση για την ιδιωτικοποίηση του πολιτικού αεροδρομίου αλλά στο θέμα της υποβάθμισης της Σμηναρχίας . Αναφορικά με τη Σμηναρχία δεν βεβαιώθηκε ως πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η υποβάθμιση αλλά αναμένεται η πρόταση των στρατιωτικών.
Οι εξελίξεις μάλιστα αυτές προκάλεσαν την κατεπείγουσα χθεσινή σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας που αποφάσισε να αγωνιστεί για τη διατήρηση της αεροπορικής μονάδας του Ακτίου ως ενισχυμένης Σμηναρχίας και να κινητοποιήσει βουλευτές και αυτοδιοικητικούς της ευρύτερης περιοχής για το σκοπό αυτό. Τονίστηκε εξάλλου ο κοινωνικός και αξιόμαχος χαρακτήρας της μονάδας που επιβαλλεται να μείνει ως έχει.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:


agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου