Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Να μην κλείσει το Α.Τ. Κατούνας, ζητούν οι κάτοικοι


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κατούνας στην προοπτική κατάργησης του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή τους ενόψει του Καλλικράτη στην αστυνομία.
Η Κατούνα είναι μεν μια φιλήσυχη περιοχή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παραβατικότητα και μάλιστα σε ανεπτυγμένο βαθμό για διάφορους λόγους. Η κατάργηση του Α.Τ. θα σημάνει αύξηση της παράνομης δραστηριότητας και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων σίγουρα θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς τα Α.Τ. της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας βρίσκονται αρκετά μακριά. Έτσι σε περίπτωση ανάγκης η αναμονή για την έλευση αστυνομικού από τα συγκεκριμένα τμήματα απαιτεί χρόνο.
Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κ. Κασούρας, κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας όπου εκθέτει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν από το κλείσιμο του Α.Τ., ζητώντας τη στήριξη του δήμου, την οποία και έχει, αφού το σώμα αποφάσισε θετικά.
Ο κ. Κασούρας υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί το τμήμα από την Κατούνα αλλά απεναντίας πρέπει να ενισχυθεί, διότι οι εξελίξεις που δυστυχώς βιώνουμε ως χώρα δείχνουν ότι η εγκληματικότητα επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς και στην περιφέρεια. Ο δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης κατέθεσε μια διαφορετική πρόταση χωρίς βέβαια να διαφωνεί με το ψήφισμα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κατούνας. Τόνισε ότι δεν μπορεί η αστυνομία να χρησιμοποιείται για την καταστολή του εργατικού κινήματος, σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας, και από την άλλη να μην αρκεί για να προστατεύσει τους πολίτες. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι για να επιτελέσει η αστυνομία το ρόλο της πρέπει να απελευθερωθούν αστυνομικοί από τη φύλαξη των βουλευτών και άλλων προσώπων.
«Δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής, ο κάθε πρώην βουλευτής, ή υπουργός, ή ακόμα και δημοσιογράφος, να έχει δυο και τρεις αστυνομικούς στη φρουρά του. Πρέπει αυτοί οι αστυνομικοί να βρίσκονται στα τμήματα», είπε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει αστυνομικό φρουρό καθώς δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τον κόσμο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση κλείνει τμήματα από την περιφέρεια για να συγκεντρώσει αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο φοβούμενη την εξέγερση του κόσμου. Η δημοτική αρχή πάντως, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Σολδάτος, θα βρίσκεται κοντά στο θέμα που έθεσε ο πρόεδρος και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να προλάβει την πιθανότητα κλεισίματος του τμήματος.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου