Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Άκτιο – Αμβρακία : μετέωρο το έργο, όσο το υπουργείο δεν αποφασίζει σχετικά με τις εταιρείες


Μόνο ως εγκληματική όσο αφορά το μέλλον του οδικού άξονα Άκτιο Αμβρακία μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη μεσοβέζικη στάση του υπουργείου Υποδομών να κρίνει προσωρινά έκπτωπτες την δεύτερη, την τρίτη, και τη τέταρτη εργολαβία του έργου.
Το υπουργείο ακόμη δεν έχει λάβει τις απόφασεις του σχετικά με τις εταιρείε και το αδιέξοδο συνεχίζεται! Αν τελικά το υπουργείο κηρύξει οριστικά έκπτωτες τις εταιρείες θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός και η καθυστέρηση θα φτάσει με βεβαιότητα τους 8 μήνες. Από την στιγμή όμως που οι εταιρείς των εν λόγω εργολαβιών δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν συγκεκριμένη εξέλιξη στις εργασίες, το υπουργείο θα μπορούσε να είχε πιέσει τις εταιρίες να παραχωρήσουν τη θέση τους στον επόμενους μειοδότες και έτσι να αποφευχθεί η καθυστέρηση που θα σήμαινε ένας νέος εξ΄αρχής διαγωνισμός. Όσο όμως το κράτος «σέρνεται» πίσω από τις κατασκευαστικές και οι αποφάσεις αργούν, τόσο το έργο θα παραμένει μετέωρο. Η απόφαση του υπουργείου σύμφωνα με πληροφορίες θα παρθεί όταν αξιολογηθεί η έκθεσης της επιτόπιας επαλήθευσης που διενεργήθηκε στις 19/12/2012 από την Υπηρεσία ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ ΤΚΕ Πρέβεζας.
Στο μεταξύ εκτός από το αβέβαιο μέλλον του έργου σοβαρά κρίνονται τα προβλήματα που έχουν προκύψει και στους εργαζόμενους των τριών εργολαβιών καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες! Από την άλλη οι περίπου 150 συνολικά εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ στην πρώτη εργολαβία παραμένουν έχουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο! Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι μόλις με χθες το υπουργείο ενέκρινε άλλη μια εντολή πληρωμής για την ΑΕΓΕΚ ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ. Και μένει τώρα να φανεί η στάση της εταιρείας και αν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εργοζομένων. Οι εργαζόμενοι όμως από τη μεριά τους όλων των εργολαβιών μετά από τόση αδιαφορία προχωρούν σε κατάθεση μηνύσεων στον Εισαγγελέα για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Σημειολογικά και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι η Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι πρόκειται να καταργηθεί, κάτι που δείχνει και το …ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Και βέβαια όλα αυτά γίνονται σε ένα έργο ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενέκρινε τη διάθεση απευθείας κονδυλίου 180,9 εκ. ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας

agrinioculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου