Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου για την ελλειπή αστυνόμευση.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΠΡΟΣ - κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
- Βουλευτές Ν. Αιτωλ/νίας 
- κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
Κοιν. - Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας & Ακαρνανίας 

ΨΗΦΙΣΜΑ ...

Κύριε Υπουργέ, 
Κύριοι Βουλευτές, 
Κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, 
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανύπαρκτη Αστυνόμευση του Δήμου μας.
Μετά την κατάργηση των Τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, η εγκληματικότητα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι κάτοικοι δεν διακατέχονται από αίσθημα ασφάλειας. 
Αντίθετα, επικρατεί ανησυχία, φόβος, αγωνία και συνάμα θυμός των Δημοτών για την εγκατάλειψη τους, από την πολιτεία, στο έλεος των εγκληματιών. 
Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε: 
Την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2009 και την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγιναν ληστείες κατά της Αγροτικής Τράπεζας Μύτικα, όπου κατά το έτος 2009 είχε πυροβοληθεί ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος, ο οποίος σώθηκε εκ θαύματος. 
Στις δεκαοκτώ Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγινε ληστεία κατά του πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Τ.Κ. Κανδήλας, όπου επιπρόσθετα ξυλοκοπήθηκε ο ανάπηρος ιδιοκτήτης του πρακτορείου. 
Στο Μύτικα και την Κανδήλα υπάρχουν συνεχόμενα κρούσματα ληστειών, ζωοκλοπών, διαρρήξεων καταστημάτων και οικιών τόσο κύριων όσο και εξοχικών. 
Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και διατείνονται ότι θα προχωρήσουν σε αυτοσχέδιες περιπολίες. Πριν καταλήξουμε μάρτυρες φαινόμενων αυτοδικίας, τα οποία μπορεί να είναι ανεξέλεγκτα. 

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ
α) Την άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Μύτικα και Αστακού με έμπειρους Αστυνομικούς και μέσα. 
β) Την υπαγωγή των Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών, υπηρεσιακά, στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», διότι τώρα υπάγονται στην Βόνιτσα και Κατούνα αντίστοιχα, χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός και η αναμενόμενη αποδοτικότητα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου