Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γίνε και εσύ ένας anaktoristas!


Στην λογική των Αtenistas της Αθήνας ή των Thessalonistas της Θεσσαλονίκης, των Paguristas των Ιωαννίνων και με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς δημιουργήθηκε στην Βόνιτσα η εθελοντική ομάδα Anaktoristas. Οι Anaktoristas είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα χωρίς προέδρους και
καταστατικά με μόνο όχημα την αγάπη τους για την Βόνιτσα. Στην πρώτη τους ανακοίνωση στο facebook μας δίνουν το στίγμα αλλά και τον άξονα στον οποίο θα κινηθούν. Αναλυτικά μας γράφουν:


‘’Οι Anaktoristas είμαστε μια ανοιχτή ομάδα δράσης ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που αγαπάμε τον τόπο μας και στοχεύουμε στον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα αναδείξουν τις ομορφιές της πόλης μας έχοντας ως επίκεντρο το περιβάλλον. Είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπική που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να αναλάβετε δράση αφήνοντας στην άκρη τα λόγια. Νέοι, γέροι, παντρεμένοι , ανύπαντροι, εργα...ζόμενοι , άνεργοι όλοι χωράμε στην ομάδα και όλων μας οι ιδέες είναι σημαντικές. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι μια καθαρή πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθερες πλατείες, ελεύθερους δημόσιους χώρους που θα επιτρέπουν στον καθένα από μας να ζούμε αρμονικά με το φυσικό μας περιβάλλον. Πιστεύοντας στη δύναμη του εθελοντισμού και στη δύναμη του καθενός από εσάς ξεχωριστά ελπίζουμε όλοι μαζί να δράσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Η ευθύνη δεν είναι των άλλων είναι δική μας και είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε δράση σταματώντας να κατηγορούμε την πολιτεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του τόπους μας θα αναπτύξουμε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που θα οδηγήσουν σε αλλαγές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: δεντροφύτευση, καθαρισμό παραλιών, δρόμων, παιδικών χαρών, γνωριμία με τους ιστορικούς χώρους του τόπου μας. Η γνώμη και οι ιδέες όλων σας είναι ευπρόσδεκτες. Σίγουρα δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την πόλη και την ζωής μας. Ο τόπος μας έχει μια απίστευτη δυναμική και αυτήν ακριβώς πρέπει να αναδείξουμε! Τι λέτε; Εσύ, εγώ, όλοι μαζί μπορούμε και προχωράμε στη δράση! Υπεύθυνη συναντήσεων και συντονισμού ομάδας: Αλεξία Χασακή.’’

Η αλήθεια είναι ότι έλειπε μια εθελοντική ομάδα χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες προεδριλίκια από τον τόπο μας. Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και να τους ενημερώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους ότι και αν μας χρειαστούν.

9 σχόλια:

  1. όλα καλά ρε παιδιά,αλλά το όνομα τουλάχιστον αστείο!Ακου λέει απο τους παγουρίστας,ανακτορίστας!!!!!
    Γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τους γελοίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όνομα το χρησιμοποιήσαμε ως συνέχεια ενός μεγάλου κινήματος εθελοντισμού που ξεκίνησε από την Αθήνα(δες Αtenistas)...αυτό δεν σημαίνει πως έχει παγιωθεί.. είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες και στις προτάσεις, περιμένουμε με αγωνία και τη δική σου! Ευχαριστούμε και σε περιμένουμε στις συναντήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo paidia gia tin prospatheia. enimeroste mas gia tin proti drasi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν το κανετε βονιτσιστας,μιας και απ'οτι λετε το κινητρο θα ειναι μονο η αγαπη για την βονιτσα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στόχος μας δεν είναι μόνο η Βόνιτσα αλλά και η ευρύτερη περιοχή, ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα και δεν κλείνεται στα στενά πλαίσια μιας λέξης και ενός τόπου.Θα μας ενδιέφερε να δραστηριοποιηθούμε σε όλη την γύρω περιοχή και όχι μόνο στο γεωγραφικό χώρο της Βόνιτσας. Όπου μας ζητήσουν βοήθεια και μπορούμε να πάμε θα δηλώσουμε παρουσία. Η ομάδα είναι καινούργια και σίγουρα κάποια λάθη είναι αναπόφευκτα, όμως τι είναι αυτό που είναι τέλειο από την αρχή του; Για το λόγο αυτό ζητάμε από τον καθένα από εσάς να μας βοηθήσει να βρούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας και να όλοι μαζί να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο. Όλες οι παρατηρήσεις και οι διαφωνίες είναι καλοδεχούμενες, μέσα από αυτές σίγουρα θα έρθει η βελτίωση και η εξέλιξη της ομάδας. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν Προτάσεις για τους Βονιτσίστας ( μεταξύ μας οι atenistas είναι λίγο γελοίοι και σαν όνομα και σαν κίνηση!!)

    Εχουμε και λέμε

    Καθιστική διαμαρτηρία μποστα στο ηρώο για να φύγουν τα τραπέζια οι φραπέδες τα νάυλον και τα φορητα pc (ελέω wifi)
    Nα πάνε αλλού όχι στο ηρώο πάνω !!

    Πορεία στην παραλία για διαμαρτυρία (ειρηνική πάντα) απέναντι στους μαγαζάτορες και στο ήχο που θέλουν να επιβάλουν στα αυτιά μας !!!
    Ρε που είναι η roc μουσική ...ρε που είναι το έντεχνο ελληνικό ??..ρε που είναι η τζαζ και η εναλακτική σκηνή ελληνική και ξένη !!!
    Ως πότε τα αυτάκια μας θα υποφέρουν απο το τζεφριος-sound
    Ως πότε κάτι απίθανοι dj (adrew...και μη χειρότερα ...πηγαινε αγόρι μου να τσαπίσεις και να βάλεις λίγο πατάτα που ξέρεις κι απο μουσική!!) θα μας επιβάλουν ε΄να μονοτο και σπαστικό τέχνο χιπ -χοπ!!!

    Και τέλος ολοι οι βονιτσιστας να διαμαρτηρηθούμε που κάποιοι απιθανοι τύποι έχουν έρθει και αφου αμολήσανε λυκόσκυλα σε ολη την παραλία της αγίας Παρασκευής κλεισανε την προσβαση στην πλάζ της Αγίας Παρασκευής και την τσιμεντώνουν απο ακρη σε άκρη!!!
    Ελεος θέλουμε πίσω την ακτη μας (ΚΑΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΑς ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ)

    Εμπρος για ένα δυναμικό μαζικό κίνημα Βονιτσίστας .!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε περιμένουμε λοιπόν αύριο στις 16:00 (συνάντηση στο δημαρχείο) να συζητήσουμε όλες τις προτάσεις σου από κοντά και να ακούσούμε και τις προτάσεις των υπολοίπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω απολυτα ως προς την Παραλια της Αγιας Παρασκευης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή