Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ


Επειδή διακινούνται φήμες σχετικά με το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που διαχειρίζεται ο Σύλλογος μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε για τα παρακάτω, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας:

1.  Η μηνιαία αμοιβή των προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 625 ευρώ καθαρά. Οι ασφαλιστικές εισφορές πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.
2. Η εργασία προβλέπεται να έχει διάρκεια 5 μηνών. Μετά το τέλος του πενταμήνου, το πρόγραμμα δεν περιορίζει την εύρεση εργασίας. Δε πρέπει να γίνεται σύγχυση με άλλα προγράμματα που αφορούν εργασία ορισμένου χρόνου στον Δημόσιο και Αυτοδιοικητικό τομέα.
3. Αμοιβή για τον Σύλλογο δεν υπάρχει. Προβλέπεται μόνο κάλυψη δαπανών που σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερη της αντίστοιχης φήμης και θα δοθεί μόνο αν πραγματοποιηθούν δαπάνες που θα καλύπτονται από σχετικές αποδείξεις για τις ανάγκες του προγράμματος (δημοσιεύσεις της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων στο Τύπο, έντυπο υλικό, κλπ.). Αντίθετα, για την έγκριση και τη λειτουργία του προγράμματος απαιτείται συνέχεια σημαντική εθελοντική δωρεάν εργασία από μέλη του Συλλόγου. 4. Μακάρι να ρθουν σύντομα οι καιροί, που τέτοια προγράμματα δε θα χρειάζονται !

 Βόνιτσα, 02-03-2012 Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου
                                        Νίκος Λιάπης

2 σχόλια:

 1. Με ποιά διαδικασία, Πότε και για ποιό σκοπό οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ έγιναν Μη Κυβερνητική Οργάνωση; ΜΚΟ
  Κατά τα άλλα, Μπράβο στις Γέφυρες ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιες διευκρινήσεις:
  "ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ", με βάση το καταστατικό τους, είναι πολιτιστικός σύλλογος. Στην Ελλάδα, νομικός όρος ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) δεν υπάρχει (δεν γνωρίζω τι ισχύει σε άλλες χώρες). Στη χώρα μας, Θεωρείται ότι ΜΚΟ είναι κάθε φορέας, που με βάση τις αρχές του (το καταστατικό του κλπ), δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δηλαδή ΜΚΟ είναι ο οποιοσδήποτε σύλλογος, αστική εταιρεία κλπ, αρκεί να μην έχει ως προτεραιότητα το οικονομικό αποτέλεσμα.
  Στο ερώτημα με ποιά διασικασία -υποθέτω οτι αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναλάβαμε την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος, "ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ", πρότειναν στον Δήμο συγκεκριμμένους τομείς δράσης που κατά την γνώμη μας είχαν προτεραιότητα, επήλθε σύγκλιση και έτσι κατατέθηκε σχετική πρόταση στο Υπουργείο Εργασίας.
  Το Υπουργείο ενέκρινε την πρότασή μας και στη συνέχεια απεστάλη ο φάκελος της πρότασης μας στο ΑΣΕΠ για την έγκριση της διαδικασίας, όπου και βρίσκεται ακόμη.

  Για τις "ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
  Νίκος Λιάπης
  Βόνιτσα 14 03 2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή