Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 4o Aντάμωμα φίλων του Αλόγου στη Νήσσα!!

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον Ιππικό Σύλλογο Κατούνας για τοεντυπωσιακό 4o Aντάμωμα φίλων του αλόγου στη Νήσσα!! που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια από όλο τον κόσμο. Όλα
λειτούργησαν άψογα, όχι μόνο εντός του χώρου, αλλά και εκτός της Νήσσαςσυγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 χιλιάδες κόσμο, γεμίζοντας ασφυκτικά την γραφική περιοχή.
Ειδικότερα, όμως, οι τυχεροί που παρευρέθηκαν απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, θα έχουν να διηγούνται για την οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη και καλύβωμα αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντι και προπαντός το ζεστό χαμόγελο από τα παιδιά του Ιππικού Συλλόγου Κατούνας. Όλα άρχισαν από το πρωί, σ’ ένα μεγάλο ξέφωτο περιτριγυρισμένο από δέντρα, με την επίδειξη αλόγων στην ειδική πίστα, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των αλόγων να παρουσιάσουν τα άλογά τους και μάλιστα καλπάζοντας με μοναδικό τρόπο και τα ονόματα των καβαλάρηδων τα προσφωνούσε η δημοσιογράφος Δήμητρα Νταγιάντα και αμέσως μετά απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους καβαλάρηδες από τον πρόεδρο του συλλόγου Κουδούνα Ευάγγελο και το γραμματέα Ζωγάκη Πέτρο. Στην επίδειξη έλαβαν μέρος δεκάδες άλογα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να θαυμάσουνε τα περιποιημένα πανέμορφα άλογα με την πλήρη εξάρτησή τους (σέλα, χαλινάρια, πέταλα κ.λπ.) να δούνε από κοντά την επίδειξη στο καλύβωμα αλλά κυρίως να χαρούνε το μοναδικό καμαρωτό τρέξιμό τους. Στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί από χορευτικά των Σαρακατσαναίων και Ρίζες και ακολούθησε διανομή δωρεάν ντόπιας πεντανόστιμης ψητής προβατίνας σε όλους και παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους τού κλαρίνου και των άλλων μουσικών οργάνων, με πολύ κέφι για χορό και τραγούδι. Η Τοποθεσία Νήσσα ήταν ένας «παράδεισος» και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα άλογα, να συνευρεθούν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, να φάνε δωρεάν ψητή προβατίνα, αλλά και να απολαύσουν την ηρεμία των κρυστάλλινων νερών, την οργιώδη βλάστηση, τις ομορφιές και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι π. Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας, οι Αντιδήμαρχοι Τζαβαλάς Δημήτριος και Φερεντίνος Θύμιος, ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ακτίου-Βόνιτσας Στούπας Θεόδωρος, Στούπας Κωνσταντίνος, Προδρομίτης Σωτήρης, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, η υποψήφια βουλευτής Μπόκα Γεωργία, η υποψήφια βουλευτής Ρούση-Τζιμάνη Αγγελική, ο υποψήφιος βουλευτής Τζαμαλής Γρηγόριος, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι από φορείς κα συλλόγους της περιοχής, κ.α.

xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου