Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ποια είναι η Νίκη Φούντα που «έφαγε» τον Χατζησωκράτη από τη Βουλή.


Η μόλις 32 ετών Νίκη Φούντα, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, αρχιτέκτονας, κάτοικος Εξαρχείων, προέρχεται από τον Συνασπισμό, ψήφιζε ως τώρα τον Αλέξη Τσίπρα, πίστευε σ' αυτόν,
μετείχε στα διάφορα κομματικά του όργανα και ξαφνικά βρέθηκε βουλευτής στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Η εκλογή της αμφισβητήθηκε, έγινε επανακαταμέτρηση και τελικά εξελέγη με 30 σταυρούς περισσότερους.
Η Νικη Φούντα ου έγινε η αφορμή να μείνει εκτός Βουλής ο Δημήτρης Χατζησωκράτης σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε και έκανε μεταπτυχιακά στη Φλωρεντία. Κατάγεται από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και από το 2007 διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών στη Βόνιτσα και στην Αθήνα.
Το 2008 συμμετείχε στην Επιτροπή των Μηχανικών του τότε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Φούντα ηλικιακά βρίσκεται πλησιέστερα στον κ. Τσίπρα, αλλά οι ιδέες και η αριστερή της αντίληψη βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κουβέλη. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Το Βήμα είχε δηλώσει :
«Με είχε κουράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εξέφραζαν οι ακραίες αριστερές συνιστώσες στην παράταξη, αυτές οι φωνές της άκριτης άρνησης» είπε.
Στο ερώτημα τι εννοεί «ακραίες αριστερές συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ και πώς το αντιλαμβάνεται απάντησε :
«Πρέπει να καταδικάζεται η βία, δεν πρέπει η Αριστερά να ταυτίζεται με τις εξεγέρσεις και την παραβατικότητα, πρέπει να έχει προτάσεις, η άρνηση δεν με εκφράζει» εξήγησε, λέγοντας ταυτόχρονα ότι την πολιτική στάση της επηρέασαν τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τότε που κάηκε η Αθήνα.
Εκείνο ίσως που τη διαφοροποιεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, όπως λέει, ο αριστερός τρόπος σκέψης πρέπει να εκφράζεται σε κυβερνητικά πλαίσια και όχι ως τρόπος άρνησης.
Αντιθέτως, τον κ. Κουβέλη τον θεωρεί ως τον «μακράν καλύτερο πολιτικό», τον χαρακτηρίζει «σοβαρό άνθρωπο, με συνέπεια», η πολιτική του οποίου στηρίζεται στην κοινή λογική, κάτι που λείπει από τον χώρο: «Οι θέσεις του με καλύπτουν απόλυτα» και εκείνο που της έκανε εντύπωση στην προεκλογική εκστρατεία ήταν ο κόσμος στην εκλογική της περιφέρεια: «Εβλεπα την οργή και την αγανάκτησή του παντού για το πολιτικό σύστημα» δήλωσε.

5 σχόλια:

  1. imaste poli perifani gia auti tn kopela! tetious an8ropous vgazi o topos mas, arki na ts anakalipsoume! bravo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περήφανοι είμαστε. Αλλά εγω στην ερώτηση μου απάντηση δεν εχω λάβει ακόμη...
    http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3619.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ούτε πρόκειται να λάβω απ ότι φαίνεται..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και περιμένω την απάντηση μου... Τελικά όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα ίδια μένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέοι άνθρωποι στην βουλή με παλιές αντιλήψεις και συμπεριφορές... Όσο ΕΙΝΑΙ η προεκλογική περίοδος , ανοιχτοί σε όλα, στον διάλογο κλπ. ΜΕΤΑ τις εκλογές και την εκλογη τους, μην είδατε τον Παναγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή