Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ξεκινά η ανακατασκευή της Ε.Ο. Αμφιλοχίας-Βόνιτσας

Μέσα στον Σεπτέμβριο υπολογίζεται να ξεκινήσουν τα έργα τμηματικής ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, στην Περιφερειακή Ενότητα
Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, εντάσσεται στις γενικότερες παρεμβάσεις συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής.

Ήδη, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου, δημοσιεύτηκε η περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας του έργου και ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει στις 7 Αυγούστου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια του δρόμου και θ’ αποκαταστήσει φθορές στο οδόστρωμα, σε σημεία όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα και έχουν καταγραφεί απ’ την Υπηρεσία μας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής.
Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τμηματική ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα από την Αμφιλοχία ως την Βόνιτσα και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο- όρια Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πέραν της ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα προβλέπονται εργασίες καθαρισμού των τάφρων και των τεχνικών όμβριων καθώς και εργασίες σήμανσης, ασφάλειας και άρσης των καταπτώσεων.
Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι οι τρείς μήνες, σύμφωνα με την περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας. Το έργο χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
Στο μεταξύ, σήμερα υπεγράφησαν απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Υφαντή δυο συμβάσεις για την βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η πρώτη σύμβαση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση των καλωδίων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η δεύτερη σύμβαση, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, αφορά στην συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου