Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κάνει πίσω ο Ανατόλιος…



Δεν προτίθεται να λειτουργήσει αύριο στα Παλιάμπελα
Αποκλιμακώνεται φαίνεται η ένταση γύρω από το εκκλησιαστικό ζήτημα που προκάλεσε η πρόθεση του αρχιμανδρίτη Ανατόλιου Ψυχογιού να λειτουργήσει αύριο στον ιδιωτικό Ναό Κοσμά του
Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας. Ο αρχιμανδρίτης που αποχώρησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε  στη σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου (στην παράταξη του σχισματικού «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου) ανακήρυσσόμενος ως «Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος» δεν επέμεινε στην πρόθεσή του για αυριανή λειτουργία η οποία είναι σίγουρο αοτι θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις. Την απόφασή του μάλιστα την έκανε γνωστή, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, σήμερα στον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο.
Θυμίζουμε ότι στις προθέσεις Ανατόλιου αντέδρασε έντονα ο Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κκ. Κοσμάς που με  Πράξη ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού ιερού Ναού (βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμάς ο Αιτωλός που ίδρυσε ο Ανατόλιος και πρόσφατα παραχώρησε στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας)  και  απαγορεύσε  «ρητώς την εφεξής λειτουργία του, διατάσσοντας αρμοδίως το κλείσιμο αυτού» .Κάλεσε μάλιστα τον Ανατόλιο  σε » μετάνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου