Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αναστάτωση δημιουργεί ο πατέρας Ανατόλιος στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Φλέγον θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με το αν θα λειτουργήσει ο Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα. Από την μία ο Αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός από την

αντίπερα όχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς διεκδικούν την λειτουργία του.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ανατολίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την προσχώρηση του στην σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την  ανακήρυξή του ως ‘Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος’.
Ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται δικαίως τους ‘Ιερούς Κανόνες’ που πάρθηκαν με την  Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας  με την οποία Ναός ο οποίος έχει τελεσθεί Ορθόδοξη Λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά η τέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας άλλης Θρησκείας, Δόγματος ή Σχίσματος. Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας ‘Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’ όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος Ναός.


Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμας θα τελέσει θεία λειτουργία την Κυριακή 19 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλιαμπέλων προκειμένου να ενημερώσει του πιστούς.
Τον γόρδιο δεσμό καλείτε να λύσει τόσο ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Τοπικό Συμβούλιο των Παλιαμπέλων, μιας και ο Δήμος έχει την κυριότητα του ακινήτου, όσο και η τοπική κοινωνία των Παλιαμπέλων με την αποδοχή η μη της νέας σχισματικής  τάξης ‘θρησκευτικών’ πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλει ο πατέρας Ανατόλιος.

5 σχόλια:

  1. Ο Ανατόλιος παλαιοημερολογίτης... τι αλλο θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σα πολλά προβλήματα μου φαίνετε έχει δημιουργήσει ο οπισθοδρομικός μητροπολίτης κοσμάς στη Βόνιτσα και στη γύρο περιοχή ο άνθρωπος ζει 100 χρονιά πίσω . Ο Ανατόλιος τον ενόχλησε τώρα? Μακάρι και άλλοι παπάδες να είχαν κάνει το έργο του παπα Ανατόλιου. Απο τους λίγους που πραγματικά αγαπά το χωριό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέτε να συναντήσει πιστούς στα Παλιάμπελα, εκτός από τους μεταφερόμενους οπαδούς της γνωστής ανεράστου ; Γιατί στη Βόνιτσα, όλο και μικραίνει το εκκλησίασμα μετά το διωγμό του π. Αθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε οχι και οπισθοδρομικος μητροπολίτης ο κ.Κοσμάς!ειναι παραδοσιακος και ακραιφνως ορθοδοξος στο ηθος και στο βιωμα του!το θεμα δεν το ξερω αλλα τον μητροπολιτη τον ξερω και μπορω να το επιβεβαιώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πρέπει αδελφοί μου να χρησιμοποιούμε ατυχε΄ςι χαρακτηρισμούς για ποιμενάρχες σαν τον κ. κ. Κοσμά! Δεν μπορούμε να κρίνουμε και πόσο μάλλον κληρικούς που έχουν αφιερωθεί στην εκκλησία και στην ορθοδοξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή