Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδιαφέρον του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το αεροδρόμιο του Ακτίου


Πρόταση από τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών να αναλάβει, μέσω αναπτυξιακής εταιρείας, το προς πώληση αεροδρόμιο
Ν. Σολδάτος: Γνωρίζουμε καλύτερα απ’ τον καθένα τις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές της περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι στο αεροδρόμιο του Ακτίου υπάρχει η ΝΑΤΟϊκή Βάση, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας
Στις αρχές Αυγούστου με αποκλειστικό δημοσίευμα στη «Συνείδηση» αποκαλύφθηκε ότι βγαίνει «Στο σφυρί το αεροδρόμιο του Ακτίου». Σημειώνονταν μάλιστα ότι ο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν δοθεί η κυβερνητική εντολή, ότι από μηνών μετέβη στο Άκτιο ειδικό κλιμάκιο για την καταγραφή και πως ο κρατικός αερολιμένας Ακτίου έχει ομαδοποιηθεί στην κατηγορία 2, μαζί με τα Χανιά, την Ικαρία και την Κάρπαθο.
Στο δημοσίευμα εκείνο, αφού αναλυτικά περιγράφτηκαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και αφού παρατέθηκαν στοιχεία κίνησης που δείχνουν τη δυναμική του αεροδρομίου, υποστηρίχθηκε ότι ο αερολιμένας είναι κερδοφόρος και πως με στοχευμένες ενέργειες μπορεί να αυξήσει πολύ περισσότερο την κίνηση (αφίξεις – αναχωρήσεις), κατ’ επέκταση και τα έσοδα του κράτους. Φαίνεται όμως ότι η απόφαση πώλησης έχει ήδη ληφθεί… Και είναι πράγματι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει αυτό. Εκείνο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε είναι τι ο ιδιώτης επενδυτής θα μπορέσει να κάνει, …που αδυνατεί ένα ολόκληρο κράτος!!!!
Ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος πάντως, σε συνέντευξή του στον Δυτικά 96,1 – FM κατέθεσε μια εξόχως ενδιαφέρουσα πρόταση, την οποία μάλιστα είχε παρουσιάσει προ ημερών στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρο Καλογιάννη, όταν συναντήθηκε μαζί του για σειρά θεμάτων που απασχολούν το δήμο. Η πρόταση έχει να κάνει με την προοπτική, αντί ιδιώτη, να επενδύσει ο ίδιος ο Δήμος στο αεροδρόμιο, να είναι αυτός δηλαδή που μέσω Αναπτυξιακής Εταιρείας φυσικά, θα αναλάβει τη λειτουργία και την ανάπτυξή του.
Στα πρότυπα των δημοτικών ελικοδρομίων είναι εφικτό κάτι τέτοιο και ο κ. Σολδάτος εξήγησε πως ο δήμος γνωρίζει καλύτερα από κάθε υποψήφιο επενδυτή την περιοχή, τις ιδιαιτερότητες τις προοπτικές, την ίδια τη δυναμική του αερολιμένα.
Έθεσε δε και μια ακόμη παράμετρο, την οποία ουδείς δικαιούται να παραγνωρίσει: Είναι αυτή της μεγάλης ΝΑΤΟϊκής Βάσης, γεγονός που εγείρει ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την εθνική ασφάλεια όσο και με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Βορειο – Ατλαντικής Συμμαχίας.
Όπως εξήγησε ο κ. Σολδάτος, ο αναπληρωτής υπουργός με ενδιαφέρον άκουσε τα επιχειρήματα και γνωστοποίησε ότι το σχετικό «πόρισμα» της κυβέρνησης για το/τα αεροδρόμιο /α θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διαβούλευση επί αυτού. Τότε ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας θα έχει τη δυνατότητα θεσμικά να καταθέσει την πρότασή του, όπως και θα κάνει.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου