Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σε απολογία με σκοπό την διαγραφή κάλεσε η ΕΣΗΕΑ τον Βονιτσάνο δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο


Παράλογη χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ την πρόθεση της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε διαγραφές όσων δημοσιογράφων εργάστηκαν την ημέρα της απεργίας προκειμένου να καλύψουν την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Η απόφαση αυτή η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αφορά εκτός από την Οντίν Λιναρδάτου, τον Αντώνη Αλαφογιώργο αλλά και τον διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιο Λιάτσο. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι θα κληθούν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με σκοπό τη διαγραφή τους ενώ σύσταση θα γίνει και σε όσους δημοσιογράφους βγήκαν στον «αέρα» για να καλύψουν την μετάδοση.
Ωστόσο οι δύο δημοσιογράφοι διευκρινίζουν ότι άρχισαν την αναμετάδοση όταν η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και διέκοψαν όταν από το κοντρόλ τους ενημέρωσαν όταν ξεκίνησε η νέα στάση εργασίας. Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Λιάτσος επισημαίνει ότι ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους να βγουν στον αέρα, μόλις πληροφορήθηκε από τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Στελέχη της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν ότι η απεργία είχε κηρυχθεί πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία άφιξης του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει ο προγραμματισμός μετά από την ανακοίνωσή της. Η διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΣΗΕΑ και της Πανελλήνιας Ενωσης Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την απεργία της Τρίτης. Στην ΕΣΗΕΑ επιτέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος έκανε λόγο για «φερέφωνα του κ. Τσίπρα» αναφερόμενος στην ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «έφτασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας απειλώντας τηλεφωνικά με διαγραφή συναφέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον γάλλο Προόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο Πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν τον νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη.
«Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των μεων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου