Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η βόμβα μεγατόνων που στο Ξηρόμερο την κάνουμε βεγγαλικό!


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Παρατηρώ αυτές τις μέρες όλα τα τεκταινόμενα του Βιολογικού Κατούνας και του χρυσού όπως αποδεικνύεται χωραφιού. Όλοι προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητα τους, να καταθέσουν την άποψή τους και να αποποιηθούν κάθε ευθύνη. Το ζουμί όμως όλης της υπόθεσης και την βόμβα μεγατόνων την έριξε ο πρώην Αντινομάρχης και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κύριος Στούπας Θεόδωρος. Στα αυτιά μας όμως αυτή η βόμβα ήχησε σαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Κανείς δεν ασχολήθηκε. Ενώ θα πρέπει να είναι πλέον το επίκεντρο υποβαθμίστηκε και ασχολούνται όλοι με το αν θα πάρει 30, 80 ή 214 χιλιάρικα ο ιδιοκτήτης.

Πάμε όμως από την αρχή και όχι από το τέλος όπως με κουτσομπολίστικη διάθεση ξεκινήσαμε όλοι για τα 214.000. πρέπει κάποιος να απαντήσει έγινε ή όχι το συμβούλιο; Γιατί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κατούνας έκαναν την πάπια; Και όταν λέμε όλοι εννοούμε και συμπολίτευση και αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι όταν ο Στούπας έριξε την βόμβα; Τι έχει να πει ο πρώην Δήμαρχος Μεδεώνος; Θα πρέπει να καλεστεί στο επόμενο συμβούλιο να απολογηθεί με τους τότε αντιδημάρχους του ενώπιων του λαού ναι ή όχι; Προκύπτουν ηθικές ή ποινικές ευθηνές από τους τότε συμβούλους που είναι εκλεγμένοι και στο τωρινό συμβούλιο; Πρέπει να παραιτηθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο ή γαβγίζαμε όλοι μόνο για την παραίτηση του Κασόλα και τώρα κάνουμε την πάπια; Είναι ηθική η πλαστογραφία και ανήθικος ο κατακέφαλος; Αντί να ζητάμε παραιτήσεις για μία πλαστογραφία και να αποδίδουμε ευθύνες αποβάλλοντας τους ηθικούς αυτουργούς αναλωνόμαστε σε μικροπολιτική μεταξύ συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης.

Πάμε και στην αντίπερα όχθη. Έστω ότι στην θέση των ιδιοκτητών είναι κάποιος από εμάς. Συμφωνείς να πουλήσεις το χωράφι σου σε ένα αρκετά καλό ποσό, αρκετά μεγαλύτερο από την αντικειμενική, τις 80.000. ωραία θα έλεγες! Τους κορόιδεψα θα σκεφτόσουν! Και έρχεται μετά το κράτος με το προσωπείο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και σου λέει πάρε 214.000! και μάλιστα όχι από την τσέπη του δήμου αλλά από την τσέπη των Ευρωπαίων ‘φίλων’ μας διώχνοντας και τον τελευταίο ηθικό φραγμό για το τι θα επακολουθήσει. Τι θα έκανες; Θα ζητούσες τα 80 ή τα 214 που σου χαρίζουνε για το χρυσό χωράφι σου;

Που όμως πάτησαν στο ΔΟΕ για να βγάλουν αυτό το εξωφρενικό ποσό; Πάλι όμως δεν σκεφτόμαστε στην ουσία και δημιουργούμε φαντάσματα. Τουλάχιστον στην Κατούνα θυμόμαστε όλοι και το άλλο χρυσό χωράφι! Αυτό του σχολείου Κατούνας! 300.000 εκεί. Επίσης και στις αποζημιώσεις για τον δρόμο μέχρι το Σαμάρι. Αυτά γιατί κανείς δεν τα θυμίζει; Γνωρίζουμε όλοι! Τότε ούτε Σολδάτος υπήρχε ούτε Αποστολάκης ούτε Τάνταρος.

Ας αξιοποιήσουμε το θάρρος του Θοδωρή Στούπα να καταγγείλει και να ρίξει φώς στην υπόθεση. Ας γίνει έρευνα σε βάθος και καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που τόσα χρόνια κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα. Ας αφήσουμε στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια και ας κάνουμε πολιτική ουσίας. Είναι η ευκαιρία όλων σας.

Κ.Μ.

1 σχόλιο: