Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ασημένιο μετάλλια και ρεκόρ στο ευρωπαϊκό για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο.


Ένα αργυρό μετάλλιο κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων στην πρεμιέρα τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι Έλληνες αθλητές της άρσης βαρών σε πάγκο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην πόλη Αλέξιν της Ρωσίας. Ο απολογισμός είναι ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και ένα παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μπακοχρήστο και Πασχάλη Κουλούμογλου στην κατηγορία των 54 κιλών.

ΟΜπακοχρήστος, μετά την τρίτη θέση στη διεθνή συνάντηση Faaza στις αρχές του 2013, βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, με καλύτερη επίδοση τα 163 κιλά (148κ. η πρώτη, 151κ. η δεύτερη).

Όσον αφορά τον 19χρονο Κουλούμογλου, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των εφήβων, ενώ ήταν 6ος στη συνολική κατάταξη των ανδρών με 135 κιλά (130κ. η πρώτη, 135κ. άκυρη η δεύτερη). Στην τέταρτη προσπάθεια όμως, ο Έλληνας αθλητής τοποθέτησε στην μπάρα 140 κιλά, τα οποία και σήκωσε με σχετική ευκολία, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ κόσμου εφήβων, το οποίο κατείχε ο ίδιος με 121 κιλά από τη διοργάνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον περασμένο Φεβρουάριο. Την Παρασκευή, τρίτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αγωνίζονται τρεις αθλητές και συγκεκριμένα οι Νίκος Γκουντάνης (72κ.), Βασίλης Τερζιτιάνος (80κ.) και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (80κ.).
spo

2 σχόλια:

  1. Νιάφας Διονυσης25 Μαΐου 2013 - 4:15 μ.μ.

    Συγχαρητήρια Δημήτρη! Πάντα επιτυχίες! Μπράβο σου που φροντίζεις ώστε να <> την σημαία μας στο εξωτερικό, και να φανερώνεται η αξία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή