Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σανζ Ελιζέ… τα χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας


Αντίδρασεις προκαλούν οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΟΙΚ για το δήμο Ακτίου Βόνιστας και που θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή ανά τετραγωνικό είναι μόλις 6,5 ευρώ στο Αγρίνιο ενώ 15,5 ευρώ σε χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπως ο Αετός, η Τρύφου και η Κομπωτή…. Όπως είναι φυσικό ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Σολδάτος ζητά με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη την άμεση τροποποίηση της σχετικής απόφασης.
Αναλυτικά η επιστολή :
«Κύριε Υφυπουργέ,
Κατόπιν δημοσιεύσεως στο ΦΕΚ των τιμών για τον ΦΑΠ ετών 2011-2012 διαπιστώσαμε ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Δήμος μας κατά μέσο όρο κατέχει την 1η θέση στον λόγο τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο.
Δεδομένου ότι τα στοιχεία σας δεν είναι αμφισβητήσιμα αφού σας δόθηκαν από τις Τοπικές Εφορίες αρμοδιότητας σας, δεν διαμαρτυρόμαστε για το τυπικό της απόφασης σας ή την αναγκαιότητα επιβολής του φόρου, αλλά για το ουσιαστικό, ατεκμηρίωτο, και προκλητικό μέρος της για το κοινό αίσθημα και λογική των κατοίκων και γενικότερα των ιδιοκτητών της περιοχής. Προφανώς διαβάζοντας κάποιος για πρώτη φορά τα ποσά εκτιμά πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.
Είναι αδιανόητο για παράδειγμα αδόμητο οικόπεδο στο Αγρινίο (αστικό κέντρο της Αιτωλ/νίας) να έχει υποεξαπλάσια τιμή από την Βόνιτσα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και πόσο μάλλον από τα τοπικά διαμερίσματα της ορεινής επαρχίας Ξηρομέρου. Ενδεικτικά σας αναφέρω 6.5 Ευρώ στο Αγρίνιο,9 Ευρώ στο Μεσολόγγι (πρωτεύουσα),και 15.5 Ευρώ στον Αετό, στην Τρύφου, στην Κομπωτή που επιπλέον μαστίζονται από ανεργία και αποδεδειγμένα όπως προκύπτει από στοιχεία που πρόσφατα δώσατε στην δημοσιότητα με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα!!
Κύριε Υφυπουργέ,
Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση της αδικίας με την άμεση τροποποίηση της απόφασης σας, ώστε να αρθεί η ανησυχία, η αναστάτωση των κατοίκων και των εν δυνάμει επενδυτών στην περιοχή μας, ειδικά την παρούσα οικονομική συγκυρία που οι επενδύσεις αποτελούν ζητούμενο για την ενίσχυση της τοπικής μας αγοράς και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας .
Αναμένουμε την ανταπόκριση σας στο αίτημα μας .
Με Εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

agrinioculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου