Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Άρης Φερεντίνος: Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο της περιοχής


Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο PrevezaSports.grο προπονητής ποδοσφαίρου Άρης Φερεντίνος. Ο 40χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής και κάτοχος διπλώματος UEFAB΄ έχει εργαστεί
στον Αμβρακικό Βόνιτσας, Τηλυκράτη Λευκάδας, Α.Ο. Παλαίρου και ΠΑΣ Σφακιώτων. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΣ, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρη Φερεντίνου:
Ερώτηση: Κύριε Φερεντίνο πως είδατε το φετινό πρωτάθλημα σε Α΄ και Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας; Ποιο σύνολο σας εντυπωσίασε και ποιο κατά την γνώμη σας ήταν η αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος;
Άρης Φερεντίνος: Αν και στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ συμμετείχαν ιστορικά σωματεία το θέαμα ήταν μέτριο. Θετική εντύπωση μου έκαναν οι ομάδες που στηρίχτηκαν σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ενώ αρνητική εντύπωση μου έκανε η διοικητική και αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται παραδοσιακά σωματεία με ιστορία και συμμετοχή σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
2.Ερώτηση: Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται και τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας;
Άρης Φερεντίνος: Η ΕΠΣ πρέπει να έχει τη βούληση για αλλαγές και όχι να επαναπαύεται απλά στη διοργάνωση. Η θέσπιση play-off, η σοβαρή αντιμετώπιση του παιδικού πρωταθλήματος, και όχι 1-2 μήνες πρωτάθλημα θα ήταν κάποιες προτάσεις.
Ερώτηση: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα στο τοπικό ποδόσφαιρο;
Άρης Φερεντίνος: Το πιο σημαντικό νομίζω πρόβλημα είναι το κίνητρο και το ενδιαφέρον που πρέπει να δώσουμε στον κόσμο και στις τοπικές κοινωνίες για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Οι εποχές βέβαια είναι δύσκολες. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι οι υποδομές και οι αγωνιστικοί χώροι.
Ερώτηση: Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια;
Άρης Φερεντίνος: Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο και φυσικά η κρίση ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει και τον χώρο. Όλο και λιγότερος κόσμος ασχολείται, και σωματεία διαλύονται η απλά υπάρχουν. Πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος να ζούμε.
Ερώτηση: Σύντομα θα γίνουν και οι εκλογές στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Τι περιμένετε από την νέα διοίκηση που θα προκύψει;
Άρης Φερεντίνος: Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο της περιοχής και πρέπει να λύσει προβλήματα χρόνων. Ενδεικτικά αναφέρω γιατρούς στα γήπεδα και όχι αγώνες χωρίς γιατρούς, παιδικό πρωτάθλημα και πρωτάθλημα υποδομών και όχι 1-2 μήνες, play-offγια ανταγωνισμό και όχι πρωτάθλημα με ενδιαφέρον μέχρι τον Γενάρη, παρέμβαση για βελτίωση εγκαταστάσεων και όχι αγώνες σε γήπεδα χωρίς τα στοιχειώδη, ΕΠΣ με δική της ιστοσελίδας για ενημέρωση, ποινολόγιο, διάλογο και συνεργασία της ΕΠΣ με τα σωματεία, διαιτητές, και προπονητές. Όλα τα παραπάνω που ανέφερα υπάρχουν ήδη σε άλλες ΕΠΣ.
Ερώτηση: Πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας τη νέα χρονιά θα εκπροσωπείται από 4 ομάδες στη νέα Γ΄ Εθνική κατηγορία;
Άρης Φερεντίνος: Είναι σημαντικό που η περιοχή θα εκπροσωπείται στην νέα Γ΄ Εθνική από 4 ομάδες. Θα δώσει κίνητρο στις τοπικές κοινωνίες και θα στείλει τον κόσμο στα γήπεδα, και στα μικρά και ταλαντούχα παιδιά θα δώσει στόχο και κίνητρο για δουλειά και βελτίωση στις αθλητικές τους δεξιότητες.
Ερώτηση: Παρακολουθείτε παιχνίδια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος; Έχετε εντοπίσει κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες;
Άρης Φερεντίνος: Σαφώς και παρακολουθώ παιχνίδια τοπικού. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με ταλέντο αρκεί να έχουν τύχη, όρεξη για δουλειά, και υπομονή. Πρέπει να στραφούμε στις μικρές ηλικίες και να δουλέψουμε με πλάνο και οργάνωση πάνω σε αυτό, και φυσικά να βρούμε παράγοντες που θα έχουν υπομονή και δύναμη να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες.
Ερώτηση: Να τολμήσω να ρωτήσω αν σας έχει γίνει κάποια πρόταση συνεργασίας από κάποια ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς;
Άρης Φερεντίνος: Υπάρχουν αυτή την εποχή 2 προτάσεις που συζητώ. Θα αξιολογήσω και θα προσπαθήσω να κάνω μια σωστή επιλογή. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

prevezasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου