Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επιτέλους: Απόφαση για το Δημοτικό Βόνιτσας

δημοτικο-βόνοτσα
Υπέγραψε ο Χατζηδάκης-1.930.000,00 ευρώ απ’ το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Νίκος Σολδάτος:  «Τώρα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, προχωράμε άμεσα στη δημοπράτηση του έργου».

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν οι καταστροφικοί σεισμοί της Κεφαλλονιάς
για να καταλάβουν οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούν πλέον να αστειεύονται με την αγωνία των μαθητών, των γονέων τους, των εκπαιδευτικών και σύσσωμης της κοινωνίας της Βόνιτσας. Η είδηση, πάντως, είναι ίσως η πλέον ευχάριστη που, μέσω του agrinioreport.com, μαθαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής: Το χτυπημένο απ’ το σεισμό της Λευκάδος, παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2003, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, θα αποκατασταθεί!

σολδάτοςΟ δήμαρχος κ. Νίκος Σολδάτος βρίσκεται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια ακόμη «εκστρατεία» αναζήτησης λύσεων για μείζονα θέματα του Δήμου. Και επιστρέφει σε λίγο με διασφαλισμένο 1,93 εκατ. ευρώ απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση του σχολείου. Η υπογραφή του αρμοδίου υπουργού Κ. Χατζηδάκη στη σχετική απόφαση επιτρέπει, πλέον, την άμεση δημοπράτηση του έργου.
Και έχει αξία να σημειώσουμε ότι η χρηματοδότηση δεν προέρχεται απ’ το ΕΣΠΑ ούτε, φυσικά, λύση έδωσαν τα ΣΔΙΤ, δεν έδωσε ο ΟΣΚ παρά τις επίμονες προσπάθειες του παρελθόντος.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα απασχόλησε έντονα φορείς και κατοίκους καθ’ όλη τη διάρκεια 11 αυτών ετών, υπήρξαν δεκάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι οποίες και εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που επανήλθε με πολλά και συχνά επαναλαμβανόμενα ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Ο κ. Σολδάτος, αν και δεν διεκδικεί ανανέωση της θητείας του, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά τον αγώνα για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση των βασικών αιτημάτων της περιοχής. Και φέρνει αποτέλεσμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου