Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οι μικροί μαθητές δείχνουν τον δρόμο!


Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου μια ομάδα μαθητών από την Τετάρτη Δημοτικού επισπεύτηκαν, συνοδευόμενοι από τους δύο δασκάλους τους αλλά και την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Βόνιτσας, τον Δήμο ώστε να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους με θέμα την Ανακύκλωση. Κατά την διάρκεια της εργασίας τους τα παιδιά έκαναν ‘διαλογή’ στα απορρίμματα του σπιτιού τους αποδεικνύοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι σε ποσότητα περισσότερα από τα μισά σκουπίδια του νοικοκυριού τους.


 Αφού τα παιδιά έφθασαν στο Δημαρχείο επισκεφτήκαν αρχικά τον κ. Νταλταγιάννη Χημικό Μηχανικό του και εξειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος. Αφού τον άκουσαν με μεγάλη προσοχή συναντηθήκαν και με τον Δήμαρχο όπου εκτός από το θέμα της ανακύκλωσης επεκταθήκαν και σε προτάσεις σε θέματα καθημερινότητας. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα καθαριότητας κ. Γούδας. Αφού ενημερώθηκαν για την διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος για την συμμετοχή του σε προγράμματα Ανακύκλωσης επέστρεψαν στις τάξεις τους ικανοποιημένοι.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων της Δ Τάξης .

Η αφορμή  δόθηκε από την ενότητα του μαθήματος της γλώσσας, η οποία αφορούσε το περιβάλλον. Μάλιστα υπήρχε συγκεκριμένη  άσκηση γραπτού λόγου (επιστολή στον δήμαρχο).
Στα πλαίσια αυτά το Δ1 τμήμα ασχολήθηκε με την ανακύκλωση.
Με αφορμή την υποενότητα που μιλούσε για την ανακύκλωση και ύστερα από συζήτηση και πειραματισμό, τα παιδιά κατάλαβαν την σπουδαιότητά της. Επίσης διαπίστωσαν ότι στο Δήμο τους δεν υπήρχε πρόγραμμα ανακύκλωσης .
         Το Δ2 τμήμα ασχολήθηκε με καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές (κτηριακό πρόβλημα -το τμήμα τους κάνει μάθημα σε κοντέινερ- λακκούβες στους δρόμους, κατεστραμμένη παιδική χαρά κ.ά) και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτά .
        Ύστερα από συζήτηση, τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, συντάσσοντας επιστολή προς το Δήμαρχο, αλλά και ζωγραφίζοντας τις σκέψεις, τις ιδέες, τις ανησυχίες, τις προτάσεις τους για τα παραπάνω θέματα.
         Μετά από προτροπή της Διευθύντριας του σχολείου (γνωριμία των μαθητών με το Δήμαρχο, επίσκεψη σε ένα δημόσιο κτήριο) θεωρήθηκε σωστό οι επιστολές και οι ζωγραφιές των μαθητών να μην σταλούν ταχυδρομικά, αλλά να δοθούν από τους ίδιους στο Δήμαρχο.
   Τους μαθητές στο δημαρχείο συνόδευσαν η Διευθύντρια του σχολείου Τσαβαλά Γεωργία και δάσκαλοι των τμημάτων Ναστούλη Αφροδίτη και Καλδάνης Φίλιππος

Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους μικρούς μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους για την καταπληκτική δουλεία που κάνουν και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου