Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

O δορυφόρος ήταν «σκάρτος».

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί αγρότες του νομού με «πετσοκομμένες» επιδοτήσεις εξαιτίας προβλημάτων στην τηλεπισκόπηση των αγροτεμαχίων τους
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress αρκετοί αγρότες έκπληκτοι πριν από λίγες μέρες διαπίστωσαν μεγάλες και ακατανόητες περικοπές στις ενισχύσεις που έλαβαν. Αποτέλεσμα, όπως είναι φυσιολογικό, να διαμαρτυρηθούν έντονα, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά που παρακρατήθηκαν ήταν αρκετές εκατοντάδες έως και χιλιάδες ευρώ...

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το πρόβλημα οφείλεται στο σύστημα τηλεπισκόπησης που εφαρμόστηκε, δηλαδή στην αποτύπωση αγροτεμαχίων μέσα από δορυφόρο. Η αποτύπωση αυτή όπως φαίνεται είχε αρκετά λάθη, αλλά με βάση τα αποτελέσματα αυτά ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε τις «κουτσουρεμένες» επιδοτήσεις.
Τώρα οι αγρότες καλούνται άμεσα να υποβάλουν ενστάσεις στο ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι ή την ΕΑΣ Αγρινίου, διαφορετικά κινδυνεύουν να έχουν μειωμένες επιδοτήσεις και στην επόμενη δόση που θα λάβουν.
Οι αγροτικές περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα είναι στο Δοκίμι, στα Καλύβια και στα περισσότερα χωριά της ΔΕ Στράτου του δήμου Αγρινίου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου