Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία είχε η ποδηλατοβόλτα αλλά και ο καθαρισμός της Κουκουμίτσας. (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ποδηλατική Ομάδα της Βόνιτσας αλλά και τους Anaktoristas τόσο η ποδηλατική βόλτα όσο και ο καθαρισμός του πιο όμορφου σημείου της πόλης η
περιοχή της Κουκουμίτσας αλλά και η Σάλτινη. Το ραντεβού είχε δοθεί για τους ποδηλάτες στον φάρο στις 6.00μ.μ. όπου περισσότεροι από 100 μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν. Αφού πραγματοποίησαν την βόλτα τους κατέληξαν στην Σάλτινη όπου τους περίμεναν οι 100 περίπου Anaktoristas για τον καθαρισμό της παραλίας στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας ''Let's Do It''. Με μεγάλο ζήλο αλλά και προθυμία εθελοντικής προσφοράς οι παραβρισκόμενοι μάζεψαν και το πιο μικρό σκουπίδι γεμίζοντας κυριολεκτικά την καρότσα από ένα φορτηγό. Η κίνηση αν και συμβολική ήταν η αρχή ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες και από την μία να μην πετούν τα σκουπίδια τους οπουδήποτε και από την άλλη να γίνει ένα μάθημα προσφοράς στην κοινωνία που ζούμε.

4 σχόλια:

 1. Θα μπορούσαν να είναι 500 άτομα και 600 αλλά στην Βόνιτσα δεν έχουν μάθει να προσφέρουν. Μόνο κουτσομπολιό και κατινιά ξέρουν. Χθες ήταν απόντες πολλοί αλλά σήμερα θα τρέξουν να δουν και να σχολιάσουν τις φωτογραφίες για το ποιος πήγε, τι φόραγε και πόσα σκουπίδια μάζεψε. Μπράβο σε όλους όσους ήταν εκεί. Καλύτερα 200 και καλοί τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την επόμενη φορά θα είμαστε 1000 !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α) Συγχαρητήρια σ΄όσους συμμετείχαν!!!
  Β) Πρέπει κι ο Δήμος να συμμετέχει,πχ δεν είναι δύσκολο
  να βάλει 2-3 εργάτες να καθαρίσουν τα χόρτα,ούτε να
  φτιάξει ένα υποτυπώδες δίκτυο πυροπροστασίας!
  Γ) Να απαγορευθεί σε κατασκηνώσεις στις οποίες δεν είμαι αντίθετος(μπορεί να παραχωρηθεί χώρος απέναντι,στο
  γήπεδο basket).
  Δ) Όχι ένας αλλά περισσότεροι φύλακες σε Κουκουμίτσα και Κάστρο (το περιστατικό με το γιο ψηλομύτη γιατρουδάκου απο Αθήνα που κατέστρεφε, να γίνει μάθημα)
  Ε) Το γνωστό μνημείο Καργ...-βρύση να αποφασίσει ο Δήμος τι θα γίνει! θα κατεδαφιστεί ή θα κατασκευαστεί.
  ΣΤ) Η παράγκα-σαχλαμάρα του Ναυτικού ομίλου να φύγει απο κει,οπως και τα παλιολάστιχα των αλογάδων (αλήθεια αυτοί που ήταν στη συγκεκριμένη εκδήλωση;;;)
  Το όνειρο κάθε βονιτσάνου είναι να αναπλαστεί και να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος,ελπίζω αν κι Δήμαρχος δε μας γούσταρε ποτέ,να πιεστεί απ'τα νέα παιδιά του συμβουλίου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο παιδιά πολύ καλή ενέργεια από το σύλλογο σας, συνεχίστε την προσπάθεια σας αυτή! Να κάνετε και καμιά άλλη δραστηριότητα εντός καλοκαιριού! Βλέπεις, ο κόσμος μας δεν είναι μόνο για καφέ και κουτσομπολιό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή