Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μακρυπίδης: «Όχι σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών»

Την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζει με δήλωση του ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης. Η αντίδραση αυτή του Βουλευτή έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες για την αποτροπή της δημιουργίας Κέντρου
Κράτησης λαθρομεταναστών στον Άγριλο Αμφιλοχίας, που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Στη σημερινή δήλωση του ο Βουλευτής επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για το ζήτημα:

«Η Αιτωλοακαρνανία μέχρι σήμερα «ευτυχώς» δεν έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες και ως εκ τούτου δε θα δεχθούμε σε καμία των περιπτώσεων να γίνει μέρος του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος. Το πρόβλημα δεν λύνεται με αποσπασματικές λύσεις, που θα μεταφέρουν το πρόβλημα από τα αστικά κέντρα στην Περιφέρεια. Στη Δυτική Ελλάδα το φαινόμενο εστιάζεται στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα και εκεί θα πρέπει να βρεθεί αντίστοιχη λύση. Άλλωστε, κάτω από ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν μπορούν να ληφθούν σωστές αποφάσεις. Το μόνο που θα προκληθεί είναι ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες, και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης της εγκληματικότητας. Η Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να γίνει με τη δημιουργία χώρων υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, αλλά με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Νομού, όπως είναι η ολοκλήρωση, η κατασκευή, και η αξιοποίηση των αναγκαίων υποδομών».

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς το θέμα αυτό συνδέεται με το αμέσως επόμενο που αναφέρεται στις "10 παρθένες".

    Δημήτρης Ν. Μασούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή