Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση το Ξηρόμερο στην Αιτωλοακαρνανία με 4 στους 8 βουλευτές.

Η Νίκη Φούντα από τη Βόνιτσα (ΔΗΜΑΡ), ο Νίκος Μωραϊτης από το Θύριο (ΚΚΕ), Ο Κώστας Καραγκουνης από τη Βόνιτσα (ΝΔ) και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης από την Μπαμπίνη (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). Ειδικότερα τρεις έλκουν την καταγωγή τους από μέρη του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και ένας
από του δήμου Ξηρομέρου.
Το παζλ αυτών των εκλογών συμπληρώθηκε όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία με την εκλογή-έκπληξη της 32χρονης Νίκης Φούντα από τη Δημοκρατική Αριστερά. Η νεαρή αρχιτέκτονας από τη Βόνιτσα θα εκπροσωπήσει τους Αιτωλοακαρνάνες στη Βουλή ωστόσο θα είναι μια εκ των τεσσάρων Ξηρομεριτών βουλευτών.
Ο Κώστας Καραγκουνης (ΝΔ) από τη Βόνιτσα, ο Νίκος Μωραϊτης (ΚΚΕ) από το Θύριο και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) από την Μπαμπίνη είναι οι άλλοι τρεις. Ειδικότερα τρεις έλκουν την καταγωγή τους από μέρη του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και ένας από του δήμου Ξηρομέρου.
Στον αντίποδα οι επαρχίες Ναυπακτίας και Μεσολογγίου δεν έχουν εκπρόσωπο στη Βουλή. Κανείς υποψήφιος από αυτές τις περιοχές δεν τα κατάφερε όπως εξάλλου και το 2009. Η επαρχία Βάλτου εκπροσωπείται από τον Μάριο Σαλμά (ΝΔ) ενώ οι Θάνος Μωραϊτης (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Σταμάτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) καταγονται από την περιοχή του Αγρινίου.
agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου