Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

«Βράζει» το αεροδρόμιο του Ακτίου


Γινόμαστε ρεζίλι, χωρίς aircondition στο αεροδρόμιο του Ακτίου από το 2011...
Γινόμαστε ρεζίλι, χωρίς aircondition στο αεροδρόμιο του Ακτίου από το 2011...

Περισσότερο από έναν χρόνο συμπλήρωσε το αεροδρόμιο του Ακτίου χωρίς κλιματισμό. Μπήκε ο Ιούλιος, και οι πτήσεις τσάρτερ καταφτάνουν με τουρίστες από το εξωτερικό, για να προσγειωθούν... ανώμαλα σε μια χώρα τριτοκοσμική που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Ευρώπη. Η πρώτη τους επαφή με την ελληνική ανοργανωσιά,τον οχαδερφισμό και τηνανικανότητα να μοιράσει κανείς δυο γαϊδουριών άχυρα, ξεκινά μ ε την αποβίβασή τους από το αεροπλάνο, καθώς σε όλες τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου απουσιάζει ο κλιματισμός. Αυτό σε συνθήκες καύσωνα μετατρέπει το αεροδρόμιο σε... θερμοκήπιο και δείχνει ότι θεωρούμε τους επισκέπτες μας «φυτά» με την κακή έννοια.
Βρισκόμαστε σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, και παρόλα αυτά, με την αδιαφορία μας διώχνουμε μόνοι μας όσους μπορούν και θέλουν να μας βοηθήσουν, όσους επιλέγουν για προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών την Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο, καθώς και  στα λιμάνια αντιμετωπίζαμε πολλά και δυσεπίλυτα λόγω απουσίας πολιτικής βούλησης προβλήματα, που οδηγούσαν τους ξένους επισκέπτες σε γειτονικές χώρες. Μόνο που το φέτος δεν είναι πέρσι, η κρίση έχει βαθύνει κι εμείς έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ την πολύπλευρη στήριξη που μας παρέχουν οι επισκέπτες μας του εξωτερικού. Είναι μια καλή ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε «κοπρίτες» όπως τους έχουν πει τα δικά τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι μια καλή ευκαιρία να τους δείξουμε ότι στην Ελλάδα, εκτός από το «φιλότιμο» δουλεύουν και τα κλιματιστικά.
Επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Και κάντε το αυτονόητο! Επιδιορθώστε τα κλιματιστικά του αεροδρομίου Ακτίου, γιατί η καλοκαιρινή σεζόν ΜΠΗΚΕ...αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου