Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Βαρκαρόλα στην παραλία της Βόνιτσας.

Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα γυναικών της Βόνιτσας που τότε μαθήτριες του εξατάξιου Γυμνασίου συμμετείχαν στην Βαρκαρόλα που διοργάνωσε ο καθηγητής Βόρος και ο
μουσικός δάσκαλος Θάνος. Ήταν τότε αρχές της δεκαετίας του 60, όπου η Βόνιτσα με την καθοδήγηση του καθηγητή Βόρου είχε δραστηριότητες θεάτρου, μουσική παιδεία με πάνω από 70 μουσικά όργανα, μια άνοιξη που άφησε στις ψυχές όλων την νοσταλγία.
Οι μαθητές του Λυκείου Βόνιτσας Ζαχαράκης Βαγγέλης, Πιστιόλας Βαγγέλης, Σταματέλος Βασίλης και Παπαβασίλης Δημήτρης συντόνισαν τις νότες τους με την βοήθεια του Θεόδωρου Παυλάκου (συνθέτης και τραγουδιστής) και τα μουσικά τους όργανα άπλωσαν την μουσική για δύο ώρες στην παραλία της Βόνιτσας.
Βράδυ στην παραλία της Βόνιτσας, επτά μεγάλες βάρκες, δεμένες η μια πίσω από την άλλη, με αναμμένα φαναράκια κρεμασμένα στα κατάρτια και οι νότες από τα μουσικά όργανα με τις φωνές πολλών μαθητών ταξίδευαν από την βλύχα του Κάστρου , έφταναν στον φάρο και περνούσαν μέχρι και τον μόλο. Τα φώτα είχαν σβήσει και σε όλη τη παραλία είχε γεμίσει από κόσμο, που δε πίστευε αυτό που έβλεπε. Από την τελευταία βάρκα αφήνονταν μικρές σχεδίες με αναμμένα κεράκια, ώστε στο τέλος της Βαρκαρόλας, τα νερά του Αμβρακικού ήταν μια μικρή πανδαισία.
Ο φάρος ήταν στολισμένος και περίμενε τους μουσικούς και τον κόσμο για να συνεχιστεί εκεί η γιορτή. Κατά μήκος της παραλίας ο σύλλογος γυναικών Βόνιτσας είχε ετοιμάσει και πρόσφερε τοπικά εδέσματα.
Εκ μέρους των διοργανωτών της βαρκαρόλας ( γυναίκες μαθήτριες στην δεκαετία του 60) και των σημερινών μαθητών του Λυκείου (μουσικοί και χορωδία) αποδίδονται ευχαριστίες στον συντονιστή των βαρκών, τον καπετάνιο Νίκο Παπαβασίλη, στους αλιείς, Ζήση Γιάννη, Ζήση Βασίλη, Κουτσούμπα Δημήτρη, Τσούκα Παναγιώτη, Μπίτση Παντελή, Μπουκουράνη Κωνσταντίνο και Λουργιώτη Τάσο.
Ευχαριστίες αποδίδονται στον σύλλογο γυναικών, τον σύλλογο ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και τον Ναυταθλητικό σύλλογο.katounanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου