Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Διαμαρτύρονται για την χρησιμοποίηση μηχανότρατας οι ψαράδες της Βόνιτσας

 
Αλιευτικός Σύλλογος Βόνιτσας

Σχετικά με τον Αμβρακικό Κόλπο. Ο Αμβρακικός λεηλατείτε και μεταβάλλεται σε νεκρή θάλασσα. Ανησυχούν οι ψαράδες αλλά για την πολιτεία ‘Πέρα βρέχει’. Πάρα πολλά αλιευτικά σκάφη της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού χρησιμοποιούν, εδώ και αρκετά χρόνια, το απαγορευμένο αλιευτικό εργαλείο της μηχανότρατας, ψαρεύοντας κυρίως γαρίδα, κουτσομούρα και άλλα είδη σε όλη την διάρκεια του έτους, μη εξαιρούμενης και αυτής της περιόδου αναπαραγωγής.

Οι επιπτώσεις από την χρησιμοποίηση του εργαλείου αυτού σε μία κλειστή θάλασσα ιδιαίτερης ευαισθησίας που προστατεύεται μάλιστα από όλες τις διεθνείς συμβάσεις (Ramsar κλπ) είναι ολέθριες. Το πυκνό συρόμενο δίχτυ (σάκος) εγκλωβίζει μαζί με τα αλιεύματα και κάθε είδους γόνο ο οποίος τελικά καταστρέφεται.

Από επίσημα στοιχεία, υπάρχει εντυπωσιακή μείωση γαρίδας και άλλων αλιευμάτων και τούτο, λόγω της καταστροφής του γόνου από τους παράνομους εγκληματίες. Η αρμόδια Λιμενική Αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση εκτός εάν γίνει τροποποίηση των νόμων. Γι’ αυτό ζητάμε να ισχύσει αμέσως η κατάσχεση του σκάφους και η ανάκληση της αλιευτικής άδειας γιατί με τις μικρές ποινές και τα μικρά πρόστιμα ούτε που νοιάζονται.

Πέραν όμως αυτού, δημιουργείτε και μείζον πρόβλημα σε ένα μεγάλο αριθμό αλιέων που ψαρεύοντας με νόμιμα μέσα αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση και το φάσμα του αφανισμού. Τέλος προτείνουμε να θεσμοθετηθεί ως ελάχιστο μέγεθος γαρίδας του Αμβρακικού τα 12 εκατοστά. Ευελπιστούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα που συντελείτε σε αυτό το σπάνιο οικοσύστημα και έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες αλιείς.

1 σχόλιο:

  1. Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013
    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Έρχεται στον υπολογιστή σας ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε ποτέ!
    Πάρτε αυτό το άρθρο και προωθήστε το στους φιλους σας χωρίς καθυστέρηση…
    Αυτός είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN.
    Αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες από τη McAfee, και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος αντιμετώπισης για αυτό το είδος του ιού.
    Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
    Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο συνημμένη κάρτα από Hallmark, ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε.
    ΤΙ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ;
    Είναι ένας ιός που ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει» ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ονομάζεται «καρτ-ποστάλ», ακόμα κι αν σας σταλεί από φίλο, μην το ανοίξετε!


    Αναρτήθηκε από Ο Ανένδοτος στις 09:28

    ΑπάντησηΔιαγραφή