Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Δημιουργία ιπποδρομίου στην θέση Βοϊδολίβαδο στην Βόνιτσα.Στην περιοχή της Βόνιτσας αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται αρκετοί ιππικοί όμιλοι με περίπου 350 μέλη. Με αφορμή το έθιμο της γιορτής του Αγίου Γεωργίου που πλημμυρίζει η πόλη της Βόνιτσας από ιππείς και διεξάγονται διάφοροι διαγωνισμοί δεξιοτεχνίας αλλά και ομορφιάς των αλόγων, οι όμιλοι αυτοί πραγματοποιούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις διάφορες μέρες του χρόνου.

Ο Δήμος σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις ενέργειες αυτές που έχουν πολλαπλά οφέλη στον τοπικό πληθυσμό παραχωρεί έκταση περίπου 8 στρεμμάτων στη θέση «Βοϊδολίβαδο» της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας για να ξεκινήσει η κατασκευή ιπποδρομίου με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ περίπου.

Το έργο «Διαμόρφωση χώρου για δημιουργία βασικών Υποδομών Ιπποδρομίου» περιλαμβάνει εργασίες οι οποίες είναι: περίφραξη με άγρια ξυλεία σε μήκος 270μ και από δυο πλευρές, και έμπηξη ξύλινων πασσάλων ανά 3m περίπου. Οι εργασίες διαμόρφωσης θα γίνουν από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου